House-Select Holland
Postbus 4107
2980 GC Ridderkerk

Tel: +31(0)612717675
Mail: info@house-select.nl

Leegstandwet

Uw woning tijdelijk verhuren via de Leegstandwet?

Wanneer uw woning te koop staat en maar niet wordt verkocht is het mogelijk om uw woning te verhuren via de Leegstandwet.

Via het Burgerlijk wetboek is de bescherming van huurders goed geregeld. Voor een verhuurder kan dit betekenen dat het opzeggen van een huurovereenkomst lastig kan zijn. Bij tijdelijke verhuur op grond van de leegstandwet zijn deze huurbe- schermingsregels grotendeels niet van toepassing waardoor het voor huiseigenaren makkelijker is om de te koop staande woning tijdelijk te verhuren.

Wilt u uw woning tijdelijk verhuren op grond van de Leegstandwet dan heeft u hiervoor een vergunning nodig van de betreffende gemeente. U kunt deze zelf eenvoudig aanvragen. De vergunning wordt voor 5 jaar verleend. De huurprijs van de te koop staande woning mag u als verhuurder zelf bepalen en wordt behalve de markthuurprijs, niet door de overheid gelimiteerd.

De huurovereenkomst moet voor minimaal 6 maanden worden aangegaan. Voor de verhuurder geldt een opzegtermijn van minimaal 3 maanden en voor de huurder minimaal 1 maand.

De huurovereenkomst stopt automatisch wanneer de vergunning is verlopen. Is er verlenging van de vergunning aangevraagd maar er is nog geen beslissing genomen? Dan loopt de huurovereenkomst door tot er is beslist.

De belangrijkste voordelen voor u zijn:

  • Geen dubbele hypotheek lasten;
  • Tijdens de verhuurperiode kan uw woning actief te koop blijven staan;
  • Bezichtigingen kunnen op afspraak worden toegelaten;
  • Leegstand zorgt voor waardevermindering van de woning.

Meer informatie kunt u vinden op:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/kan-ik-mijn-woning-tijdelijk-verhuren.html

Terug naar aanbod huur.